Smart resande för den äventyrslystna

0
1148

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När vintern är som allra mest grå och trist, är det många svenskar som drömmer sig bort. Kanske är det detta faktum, tillsammans med att många av oss har ekonomisk möjlighet, som gjort att hundratusentals svenskar reser utomlands varje år. Det vanligaste är fortfarande charterresor till stora charterresmål såsom kanarieöarna, Grekland eller Thailand. Men charterresor ger inte alltid den optimala reseupplevelsen om man är äventyrslysten som person. Att resa till mera exotiska resmål är därför ofta att föredra. Men det är ofta dyrt, och det kan dessutom vara krångligt att boka utflykter och liknande när man inte har lokal kännedom omkring resmålet.

Smarta paketlösningar

Det finns några resebyråer som har lyckats etablera framgångsrika koncept när det gäller äventyrsresor. Ett exempel är lamatours.se som bland annat erbjuder äventyrliga resor till Sydamerika på ett smart sätt. Lamatours har fokus på upplevelseresor och smarta paketlösningar som låter deras kunder maximera deras semesterresa. Resorna innehåller olika utflykter till berömda och- eller intressanta resmål tillsammans med erfarna och beprövade guider. Det smarta ligger bland annat i att man får allt det praktiska ordnat i en lösning, vilket ofta visar sig billigare än om man själv skall boka transfers osv. Dessutom är det smart att man kan kombinera sol och badsemester med utflykter och upplevelser.

Smarta val

Det är alltid en god idé, eller smart om man vill, att jämföra och göra egen research när man skall ut och resa. Ofta kan man finna egna små äventyr med utgångspunkt i en bokad resa till ett visst resmål. Det har heller aldrig varit enklare att jämföra priser på hotell, utflykter och transporter tack vara internet och de många jämförelsetjänster som kommit. Som vi var inne på tidigare i artikeln, är det dock ofta smart att välja en researrangör som erbjuder paketresor. Skall man vara smart även när det gäller trygghet och pålitlighet kan man utgå från en gyllene regel. Regeln i åtanke säger att ju mer exotiskt eller udda resmålet är, desto bättre är det att samarbeta med erfaren expertis på det specifika geografiska området.