Skriv ut hemma – det behöver inte vara dyrt

0
757

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Skriv ut hemma – det behöver inte vara dyrt

I en allt mera digitaliserad värld kan det ofta kännas tillfredställande med fysisk läsning. Ibland är det såklart smidigt att läsa direkt på en skärm men det är bara något annat att läsa fysiska artiklar, böcker eller tidningar. Det ena behöver heller inte utesluta det andra. Därför är det många fördelar med att kunna skriva ut hemma. Förutom att skriva ut nyheter, artiklar eller liknande kan en skrivare hemma även användas till att skriva ut fotografier. Många av oss har tusentals foton liggandes i en massa mappar på en eller flera hårddiskar. Detta trots att man nästan aldrig reellt tittar på dem – de ligger där bara i sina mappar. Man skulle kunna säga, att vi fotograferar som aldrig förr, men vi tittar inte lika ofta på gamla foton som vi gjorde förr i tiden när foton alltid var något fysiskt.

Förr kunde bläck vara dyrt och krångligt

Många slutade använda fotoskrivare hemma eftersom man upplevde att bläcket var dyrt. Om man dessutom inte använde skrivaren i en tidsperiod så torkade patronerna ofta. Dessa problematiker finns det numera lösningar på. Om man ser till att skrivaren är ansluten till strömkälla, har de flesta moderna skrivarna speciella program som aktiverar bläcket med jämna mellanrum. På så sätt förhindrar man att bläcket torkar. När det gäller kostnaden för bläckpatroner kan det ibland vara relativt dyrt med bläck – om man använder originaltillverkarens patroner.

God kvalitet kan fås med kompatibla patroner

Kompatibla bläckpatroner från externa tillverkare har ibland haft ettt dåligt rykte. Detta eftersom det genom tiden har sålts varianter med en dålig kvalitet. Men numera finns det kompatibla patroner att köpa till låga priser och som håller en fin och beprövad kvalitet. Om man exempelvis har en skrivare från Canon hemma, kan man t.ex. surfa in på inkpro.se och hitta Canon bläckpatroner till billiga priser. De kompatibla patroner du finner där fungerar fint och på så sätt får man råd till att skiva ut flera foton och artiklar.