Hitta rätt utemöbler

0
103

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du funderar på att satsa på nya utemöbler, så är det bra att funderar på vad det är du vill ha och behöver. Kanske du bara behöver nya utestolar, eller vill du satsa på en ny matgrupp att ha ute? Det finns ju även snygga loungemöbler att satsa på. Oavsett om det bara är nya utestolar eller bord med, så är det bra att så att säga kartlägga behovet du har. Bland annat kan du fundera på hur du vill använda dem, samt vad för umgänge du har och vad för aktiviteter du gillar. Vill du sitta där för att äta med familjen bara, eller ska det vara en oas för lata dagar i solen? Eller vill du ha båda delar?

Har du bara yta nog, så kan en del vara för grillning och att äta det och en del för att slappa och njuta i solen. Det går ju ofta bra om du har en rejäl uteplats eller en hel trädgård. Fundera alltså på hur stor yta du har att placera dina möbler på.

Vad passar dig?

Om ni ofta sitter ute för att äta, så är det oftast bekvämast att ha ett bra bord samt utestolar. Det finns idag många snygga matgrupper, där bord och stolar matchar varandra. Är det så att utestolarna även ska kunna användas för att slappa i, satsa då på så kallade positionsstolar. De har då en ställbar stolsrygg.

Om det duger bra att ha en låg sitthöjd, så kan en så kallad loungegrupp vara smart val. Det ger dig ofta en maximal avslappning att sitta i en sådan. Gärna ha tjocka och sköna dynor till samt även snygga filtar och kuddar.

Du som har en mycket liten yta, som en balkong, du kan satsa på utestolar i form av så kallade caféstolar med ett tillhörande cafébord. Finns ofta att köpa som ett set.