Välja rätt kylskåp

0
251

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du ska köpa ett nytt kylskåp, så är det ju ofta en rätt så stor investering. Det gäller då att du väljer rätt. Du bör planera ditt inköp av kylskåp efter ett antal faktorer så som hushållets storlek, matvanor samt övrig stil och inredning. Fundera på vad du har för behov när det gäller ditt kylskåp. Ska det vara ett stort eller litet, ska det dra lite energi och hur viktigt är det att det passar med köket för övrigt?

Hur stort kylskåp behöver du?

Olika storlekar på hushåll har olika behov men det är ju även så att beteenden spelar in. Om du ofta storhandlar och gör storkok, så kan det vara ett måste med ett stort kylskåp samt frys, även om du lever ensam eller om ni bara är två. När man talar om kylskåp och storlek så används begreppet volym och det mäts i liter. Man har då inte räknat med inredningen i kylen. Fundera även på om du vill att det ska gå att flytta på hyllor och annat i ditt kylskåp. Sen r det ju även hur mycket plats du har i köket som kan styra hur stort kylskåp du kan ha.

Vill du ha massa funktioner?

Idag går det att få enkla kylskåp så väl som det finns riktigt avancerade modeller, se mer här. Du kan alltså få ett eller flera tillval till ditt kylskåp, om du vill. Det finns idag modeller med dynamisk kylning så väl som det finns kylar med ismaskin eller vattendispenser i dörren. Det finns även smarta kylskåp med LED, eller inbyggda kolfilter så att det är luktfritt. Sedan har du även ett annat val att göra. Det är om ditt kylskåp ska vara fristående eller om det ska vara integrerat. Det finns även kombiskåp, med kyl och frys i ett och samma skåp så väl som dubbelkylskåp.