Välj rätt skosnören till skorna

0
131

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Skor som snöras kommer ju med egna snören då du köper dem, men, ibland kan det vara läge att byta ut dem. Det kan bero på att de är slitna, eller helt enkelt för att byta utseende på skorna. Det är ett enkelt sätt att fräscha upp ett par skor på! Idag finns det ju dessutom många olika skosnören i många former, färger, längder och utföranden. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till snören för skor. En kul grej kan vara att köpa färgade skosnören för att drastiskt ändra utseende på ett par skor. Sedan finns det skor som kommer med sådana snören i original. Du kan satsa på att köpa vaxade skosnören med en glatt yta för finskorna eller för dina lädersneakers.

Längd, form och tjocklek på dina nya skosnören

När du ska köpa nya skosnören så finns det ju olika former och tjocklekar att välja på. Det är bra att kolla hålen på dina skor, eftersom det är i dessa som de ska snöras. De måste kunna komma igenom dessa hål. Sedan kan skosnöret även ha olika former. Det finns platta, runda, ovala snören för skor. Detta är både på grund av praktiska skäl som estetiska skäl. Platta snören passar oftast bra till olika sneakers. Är det träningsskorna som måste ha nya snören, då kan det passa bra med ovala snören. De brukar nämligen vara mer slittåliga. Sedan var det ju även detta med längden på skosnöre. Det gäller att inte välja för korta snören men inte heller för långa. Enklaste sättet att ta reda på vad det är för längd du behöver, det är att mäta dina gamla skosnören. Saknas dessa så går det ändå att räkna ut längden. Det genom att räkna hålen på skorna. Sedan finns det tabeller på nätet som kan tala om vad för längd du behöver.