Vad innebär ett snabblån?

0
53

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Idag finns det lite olika begrepp när man talar om att låna pengar. Ett vanligt lån, det är det som kallas för snabblån. Det är i grund och botten ett blancolån. Ett blancolån i sig, det är ett lån utan säkerhet. Inom just blancolån så finns det en hel del olika namn för dem. Dels då snabblån, men det finns även sms lån, privatlån, konsumtionslån, samlingslån och så vidare. De flesta fungerar liknande, men det som kan skilja dem åt det är räntan, löptiden samt hur stor summa du kan låna.

Till vad kan jag använda ett snabblån?

Ibland är det ju så att det sker saker och ting du inte kan styra över. Du kanske har fått en oväntad räkning eller så har din bil gått sönder och måste lagas. Har du då inte sparat undan pengar på banken, så kan ett snabblån vara den lösning du behöver. Det för att få de pengar du har behov av.

Det kan även vara så att du ska flytta och behöver extra pengar i samband med det. Eller så är det att du ska göra en mindre renovering hemma och behöver få in pengar för att kunna ha råd med det.

Det är ju så att när det är ett så kallat blancolån, så har du lov till att använda dessa pengar till exakt vad du vill! De är inte låsta till en specifik sak, så som ett bostadslån är till exempel. Ett sådant lån är just för att köpa bostad för och då har du även bostaden som säkerhet för ditt lån.

Vem får ta ett snabblån?

Så länge du är över 18 år och har någon form av inkomst så är det oftast inga problem att ta ett snabblån. Dock är det bra att inte ha några betalningsanmärkningar hos Kronofogden. Dock är det vissa som godkänner få sådana. Det ingen accepterar, det är om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Du bör ha så pass bra ekonomi att det inte är några svårigheter att betala tillbaka det du lånar. Så räkna noga på det före du ansöker om lånet.

Vem bör inte ta ett snabblån?

Om det är så att du vill ha pengar snabbt för att använda på spel på nätet, eller för att shoppa en massa med, så kan det vara bra att tänka till ett varv till före du tar ett lån. Risken är att du inte kommer att kunna betala tillbaka.

Bra saker att tänka på vid snabblån

Om du ska ta ett snabblån, se till då att noga jämföra olika alternativ. Kolla av vad lånet kommer att kosta dig och stirra dig inte blind på vad du får låna. Du bör även kolla villkoren samt hur återbetalning sker. En annan sak att kolla, det är vad för slags kreditupplysning de kommer att ta. En del väljer att göra det via UC, andra via Bisnode eller via Creditsafe. Det bästa är att undvika lån med UC, för det kan försämra din kreditvärdighet.