Unna dig massage i Fliseryd

0
55

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

De allra flesta är medvetna om att det finns en mängd hälsofördelar med att få massage. Bland annat är det ju bra att få massage om du är stressad, har spända muskler eller vill öka din blodcirkulation. Du kan boka massage Fliseryd om du vill! Idag finns det olika former av massage, som utförs på lite olika sätt. En av de vanligaste är klassisk svensk massage. Sedan finns det även andra varianter så som bindvävsmassage, idrottsmassage, thaimassage, shiatsumassage och så vidare.

När det gäller klassisk svensk massage så är det en massage som funnits sedan lång tid tillbaka. Den utvecklades av Pehr Henrik Ling, som även var känd som den svenska gymnastikens fader.

Bra att få massage

Massage som metod är bra för många saker. Bland annat är det bra för att minska stress samt för att öka ditt välmående. Det ses även som ett slags komplement till integrerad medicin. Idag är det så att det erbjuds en hel del olika behandlingssätt för olika tillstånd och olika situationer. Massage är bra för att minska stress, smärta, muskelspänningar med mera.

Idag är det runt 30 % som går på massage, som gör det för att slappna av och minska stress. Nästan alla som går på massage håller med om att den kan minska smärta samt att den även medför effekter som är positiva.

Massage är något som kan öka upp blodcirkulationen i musklerna. Dessutom så ser det till att ditt immunförsvar blir starkare.

3 anledningar att unna dig en massage

Massage är inte bara skönt, utan det kan även hjälpa dig vid vissa problem. Det finns många goda anledningar att unna dig massage. Här nedan får du fem anledningar varför.

Du mår bättre

Det är inte bara en känsla av att må bättre av massage utan det har via studier kommit fram att massage lindrar symptom på depression.

Du kan få igång en trög mage

Massage är även bra för dig som drabbats av trög mage eller förstoppning. Det enligt forskning publicerad i The International Journal of Nursing Studies.

Den kan förebygga och lindra spänningshuvudvärk

Massage är även bra för dig som ofta drabbas av huvudvärk. Många gånger är ju det så att man får ont i huvudet just på grund av spänningar i nacke och axlar. Genom att få massage och bli mer avslappnad så hjälper det även mot huvudvärken.

Massage får dig att bli avkopplad

Den primära effekten som massage har, det är att lösa upp muskler som är spända. När dina muskler är mjuka, smidiga samt flexibla så får du även en ökad rörelseförmåga. Sedan är det så att massage även ökar din blodcirkulation. Den frigör även endorfiner som har effekten av att vara smärtlindrande. Vid massage så frigörs även det så kallade ”lugn-och-ro”-hormonet som heter oxytocin. Detta hormon gör att du känner dig lugnare, du känner dig mindre ängslig samt att du får en förbättrad sömn.

Så om du vill stressa ner bli avkopplad och må bra, så unna dig en massage Fliseryd!