Soluppvärmda uteduschen – bra för miljön

0
62

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att ha en egen trädgård där du kan spendera härliga sommardagar och kvällar är något som många husägare har lyxen att njuta av. Vad kan göra din upplevelse ännu skönare förutom sköna utemöbler, fintklippt gräs och en varm sol? Vad sägs om en utedusch? Har du tänkt på en sådan lösning för de riktigt varma dagarna? Om svaret på den frågan är ett ja så kommer det här inlägget att vara intressant för dig.

Att skaffa sig en utedusch behöver inte vara speciellt krävande eller en stor investering. Vill du satsa på ett miljövänligt alternativ ska du satsa på en soluppvärmd utedusch. Mer om den finns att läsa i nästa rubrik.

Olika varianter

Idag skiljer man mellan två typer av utedusch – sådana som drivs på gasol och en soluppvärmd dusch.

En soluppvärmd utedusch som namnet självt antyder värms upp av solstrålarna. Den kan du använda endast under de varmaste sommarmånaderna. Det viktigaste att tänka på att installera duschen på en plats där det finns mycket sol. Sådana typer av uteduschar värmer upp till 20 liter vatten.

Den andra varianten är en utedusch som värms upp med gasol. Den kopplas till gasolvattenberedare där vattnet värms upp med hjälp av en genomströmningsvärmare. Vattnet värms upp fort och kan nå önskad temperatur snabbare än en soldusch. Efter uppvärmning stängs vattenberedaren, något som gör att du sparar energi. Det positiva med det alternativet är att du kan använda den under längre perioder jämfört med en utedusch som värms upp endast med hjälp av solen.

Lyxa till det

Vill du ha en lyxigare utedusch kan du skaffa dig en tillverkad av rostfritt stål. Komplettera upplevelsen med att köpa ekologiska tvålar eller en härlig väldoftande duschkräm. Tänk hur skönt det kommer att kännas efter att du svalkat dig i en egen dusch utomhus.

Om du har svårt att välja en dusch, rekommenderar vi att du kontaktar kundtjänst aktiv för den leverantör du tänker köpa uteduschen från.