Satsa på en bra tvättmaskin

0
232

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Har det kommit till det läge att det är dags att investera i en ny tvättmaskin? Kanske den du har börjar bli för liten eller har den helt enkelt gett upp? Oavsett anledning till att du ska köpa en ny, så har du en del att tänka på inför valet att köpa en. Det finns ju många modeller och varianter att välja mellan idag. Det du ska fundera över är vad för behov den ska kunna uppfylla. Hur ofta tvättar du? Har du en stor familj som gör att du måste tvätta varje dag? Sedan är det ju var den ska placeras något att tänka på. Det eftersom olika tvättmaskiner tar olika mycket plats.

Hur stor tvättmaskin behöver du?

När man talar om storlek på tvättmaskin så är det dels det yttre, dels kapaciteten, alltså hur mycket tvätt den kan få plats med. Det brukar ligga på mellan 5–9 kilo i kapacitet på de flesta maskiner, men det finns de som är upp till 12 kilo. I snitt brukar en familj tvätta tre kilo per gång, då man sorterar efter färg, material och grader. Det innebär att de allra flesta klarar sig bra med en maskin som har en kapacitet mellan 5–7 kilo. Dock kan den stora familjen som har mycket tvätt välja den som är på upp till 12 kilo. Sen var det ju hur stor den är till det yttre. Du som har ont om plats kan med fördel välja en toppmatad. Då lägger du i tvätten i luckan ovanpå maskinen. En frontmatad maskin behöver du ha lite mer utrymme för.

Vilka tvättprogram behöver du?

De allra flesta maskiner kommer idag med olika tvättprogram. Dessa brukar vara vittvätt, kulörtvätt, fintvätt och ylletvätt. Dessa kan ofta kombineras med förtvätt, extra sköljning och val av centrifugeringshastighet. Sedan finns det även de maskinerna med mer avancerade tvättprogram om du föredrar det. Klicka här och läs mer om tvättmaskiner.