Satsa på en bra bandsåg

0
116

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att ha olika sorters sågar hemma är bra för att kunna renovera, snickra, pyssla och greja. De flesta har ofta en handsåg i sin verktygslåda men det kan vara bra att även satsa på en så kallad bandsåg. Detta är en såg som har som en sågklinga i form av ett tunt, ändlöst band med sågtänder, alltså ett bandsågsblad. En bandsåg är idag inte bara en enda såg, utan de finns i olika storlekar och för olika ändamål. Bland annat finns denna typ av såg för snickeri. Det finns även stående bandsågar och liggande bandsågar. Sedan finns det de bandsågar som är för metall så väl som det finns de som man sågar kött med.

Vad för bandsåg behöver du?

Det finns som sagt inte bara en enda typ av bandsåg. Du bör fundera på vad det är du ska såga med den för att kunna välja rätt modell. En av de vanligaste modellerna är den för snickeri, även kallad för snickeribandsåg. Det är en stående bandsåg som i sin tur även denna kan ha olika storlekar och utföranden. Oftast så används denna såg för att kunna såga ut konturer i trä. Den används även för att klyva virke.

För stora timmerstockar är det främst en fast monterad bandsåg i större modell man har behov av. Den kan vara stående så väl som liggande.

Hitta rätt bandsåg

Det går ju att göra en hel del med en bra bandsåg, bara du ser till att ha rätt modell hemma. Det är bra att verkligen fundera på vad det är du ska såga, hur ofta och var den ska stå. Det så att du väljer rätt såg för dig och dina projekt. Du kan med fördel välja en professionell variant och inte en så kallad hobbyvariant. Det är bättre att såga med en bandsåg som håller hög kvalitet.