Outdoor brands

0
459

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Ska du bara ut på en enkel skogspromenad finns det inte någon anledning att skaffa specialsydda kläder. Ett par rejäla skor duger bra. Ska du däremot ut och tillbringa några dagar i en vandringsled, är det en annan femma.

Det är alltid en bra idé att klä sig i lager, den så kallade skalprincipen. Ett svettabsorberande inre lager. Det kan vara ylle, eller specialmaterial, men inte bomull. Ett mellanlager som håller på värmen, och ett ytterlager som håller vind och regn stången. Det här är utgångsläget. Du anpassar förstås till väder och vind. I starkt solsken behöver du förstås inte alla lager, och mitt i kalla vintern kan du behöva ett mellanlager till. Vad gäller benkläderna så har vi samma princip här. Svettabsorberande, värmande och skyddade. Vi vill även passa på och nämna att den svenska sommaren är högsäsong för mygg och knott. Det är sällan en bra idé med kortbyxor, även om det kan vara frestande. I en välsorterad friluftslivsbutik kan du även få bra råd och vägledning.

Regnkläder är ett måste

Som vi nämnde innan, är bomull inte något bra material att ha på när du är ute och vandrar, och en linneskjorta har samma problem. De suger åt sig vatten, dvs svett, och håller kvar det. Det blir som att ha ett blött kallt omslag på sig. Det här blir ännu värre om du dessutom är tvungen att ha regnkläder på dig. Det är helt enkelt inte att rekommendera. Och regnkläder är ett måste på våra breddgrader. En svensk sommar utan regn har inte förekommit.

Bra skor är också ett måste. Välj några med en kraftig sula, och stöd om anklarna. OM det ska vara korta skor eller lite mera högskaftade kängor, beror till stor del på var du ska vandra någonstans. Hur underlaget är. Ett besök på outdoorbrands.se är gott och väl mödan värt.