Några tips inför köp av nytt skrivbord

0
383

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Bor du i ett hushåll med barn och partner är det med stor sannolikhet att ett skrivbord behövs i hemmet. En plats för barnen att göra sina läxor, för dig eller din partner att kunna sitta och jobba på under kvällstimmarna och för att betala räkningar eller för att kolla på datorn vart nästa semester ska vara. Här kommer några saker att tänka på vid köp av nytt skrivbord:

Skrivbord behöver inte vara dyra

Ett skrivbord är ett skrivbord – det finns egentligen inte så mycket olika funktioner som ett skrivbord kan ha. Det är inte så stor skillnad på exklusiva skrivbord och billigare varianter. Känner du att du inte har så mycket tillgångar på kontot behöver med andra ord ett skrivbord inte vara för dyrt.

Höj- och sänkbart skrivbord

Hur mycket jobbar du, din partner eller dina barn vid skrivbordet? Ett höj- och sänkbart skrivbord är perfekt om du spenderar mycket tid vid bordet men överflödigt om det bara handlar om någon timme per dag.

Skrivbord anpassat för datorer

Du kan också köpa speciella skrivbord anpassade för att en dator ska stå på bordet. Ett skrivbord anpassat för datorer har en extra bred arbetsyta och plats för sladdar, skrivare etc. Det finns också mer plats för papper och andra saker som du kan behöva när du arbetar.

Platsen för skrivbordet

Vart i rummet ska skrivbordet stå? Ska det stå i ett hörn, mot en vägg eller i mitten av rummet. Det finns olika skrivbord anpassade efter olika platser i rummet. Var noggrann med detta – ett hörnskrivbord gör sig inte bra i mitten av rummet eller vice versa.

Slutligen – stilen på skrivbordet

Sist men inte minst är stilen på skrivbordet en sak att tänka på. Färgen ska passa in med övriga färgval i rummet. Vita skrivbord skapar en ljus känsla som ofta är det som eftersträvas vid arbete. Mörkare skrivbord kanske är mysigare, men du vill ju inte bli trött medan du arbetar – det finns soffan till för.