Med ett vikttäcke sover du lugnare

0
374

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Längtar du efter lugnare och skönare nätter? Kanske är du stressad när du går och lägger dig efter en lång dag på jobbet? Då är det skönt att krypa ner under ett vikttäcke som får dig att känna trygg, varm och lugn. Här ska vi titta lite närmare på vilka fördelar som finns med vikttäcken och varför de har använts inom sjukvården under lång tid.

Den som använder ett vikttäcke upplever oftast en skön känsla av lugn och tyngd. Att vara omsluten av ett lite tyngre täcke skapar en trygg känsla som gör att du sover bättre på nätterna. Detta har man känt till inom vården länge men det är först på senare år som tyngdtäcken verkligen har slagit igenom på bred front.

Vad får dig att sova gott?

Vad som får en person att sova gott om nätterna är högst personligt. Det kan handla om temperaturen i rummet, hur hård sängen är eller vilka tider som passar bäst för just den individen. Men det finns också några generella principer när det gäller sömn som de flesta mår bra av att tillämpa.

För det första är det bra att ha regelbundna sovtider – det brukar öka chanserna för att du ska få en god natts sömn. För det andra är det viktigt med sunda livsvanor när det gäller motion och mat. Till sist vill vi rekommendera dig att minska dina stressnivåer under dagen och gärna lägga ifrån dig mobiltelefonen innan du kliver in i sovrummet för att sova på kvällen.

Sovrummet ska vara en plats för avkoppling

Sovrummet ska vara en plats för avslappning som ger känslor av lugn och ro. Därför är det viktigt att inte ha en mobiltelefon påslagen på nattduksbordet. När den plingar och blinkar är det lätt att kroppens stressnivåer ökar.

Köper du dessutom ett vikttäcke så har du verkligen optimerat chanserna att sova gott.