Med allmän hygien och skydd i fokus

0
263

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Hygien och skydd är två komponenter som finns i vår vardag. Har det hänt dig att du besöker en läkarmottagning där du blir ombedd att ta på dig engångsskydd på skorna så att du inte smutsar ner? Eller så får du kanske placera en skyddsmask på ansiktet om du besöker någon som precis fött. Ja, alla dessa åtgärder hänger ihop med ett och samma koncept – allmän hygien och skydd. Som det beskrevs påträffas sådana typer av åtgärder mest när det kommer till sjukhus och läkarmottagningar och är utan tvekan något som alla måste följa.

Yrken som behöver skydd mer än andra

Vilka yrken kräver en högre skydd i form av steriliserade handskar, bra munskydd och speciell klädsel? Ja, läkaryrken så klart. Om du arbetar som kirurg kommer din förberedelse inför en kommande operation omfatta flera steg till en komplett hygien och skydd. Först och främst finns det speciella kläder som måste tas på, sedan följer rengöring av händer och val av passande handskar.

Rengör på ett skonsamt sätt

När vi pratar om skydd menar vi inte bara munskydd. Konceptet är större än så. Som det nämndes tidigare är en rengöring av händerna också en del av det allmänna skyddet. För dig som kanske arbetar som kirurg eller läkare där en ständig handtvätt krävs finns det några enkla men nödvändiga tips att ta in. Rengör på ett skonsamt sätt. Välj tvål och rengöringsprodukter anpassade till din hud och se till att alltid smörja händerna med en vårdande handkräm efter arbetsdagens slut. Tänk på att huden tar stryk av alltför mycket rengöring. Den kan lätt bli torr om du inte tar hand om den. Har du svårt att välja passande hudprodukter kan du alltid tillfråga en hudspecialist. Investera gärna i en bra serie av vårdande produkter som garanterar att din hud återfår fukten som behövs.