Kudden maxar sömnen

0
93

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att många idag har sömnproblem är ingen nyhet för någon. Tips och råd om hur du kan maxa din sömn dyker upp precis hela tiden. Ämnet är diskuteras med jämna omgångar i medier så är du en av dem som har svårt att sova finns det mycket att ta del av.

Två av de viktigaste komponenterna anses vara valet av passande madrass. Att madrassen bådar för god sömn är det ingen tvekan om. Många glömmer dock en minst lika viktig detalj och det är kudden. På https://www.battrenatter.se/kudde.html kan du hitta bra förslag som du kan inhandla online.

Hur väljer du din kudde? Utgå helst från din liggställning. Sover du på rygg, mage eller på sidan? Tänk på det innan du tar ett köpbeslut. Kudden likt madrassen ska var skön och hålla sin form under lång tid.

Annat som spelar roll för din sömn

Madrassen och kudden är viktiga men finns det något mer som spelar roll för sömnen? Experterna säger att ett vädrat rum leder till en bättre sömn. Ifall du vaknar mitt i natten och känner att du inte kan somna om, kan du bara gå upp, öppna fönstret och låta den friska luften göra sitt.

En viktig detalj som kanske inte står i rampljuset är sovrummets inredning. Det ska vara en plats för avkoppling, ett ställe där du inte jobbar eller stressar. Inred rummet i ljusa färger eller dämpade nyanser. Flera mindre lampor eller ljuskällor brukar fungera bra.

Den glada färgklicken kan vara kudden. Ja, just det den kudden som vi pratade om i föregående rubrik.

Motion och dagsljus

Förutom att välja rätt inredning, kudde och madrass finns det lite flera saker som du kan göra för att sova gott, bland annat att motionera regelbundet och försöka vara ute varje dag och få i dig lite dagsljus.

Luft och rörelse gör kroppen lugn och en lugn kropp sover alltid bättre.