Hatt – en bra accessoar

0
318

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Hatten, det är en ganska bortglömd accessoar. Förr var hatten något alla gentlemän hade på huvudet, men idag är det inte lika vanligt. Dock är det inte fel att ta tillbaka det och köpa sig en hatt, eller flera. Det finns ju många modeller av hattar att välja på. Ett bra märke med hattar och kepsar är Headzone. Om man ser till hur det var med hattar förr, så var det en självklar accessoar för männen och det ända fram till 1960-talet. Hatten var förr en central del av vardagen för en gentleman! Det fanns till och med vett och etikett hur en hatt skulle användas. Det finns klassiska modeller av hattar som finns kvar än idag, men en del av dem är på väg att försvinna från att användas i vardagen. Som cylinderhatten. Den ser man sällan idag om det inte är en särskild högtid.

Klassiska modeller av hattar

Det finns flera klassiska modeller av hattar. Utöver nämnda cylinderhatten så finns fedorahatten. Det är en filthatt som har ett markerat brätte. Denna hatt är även känd som The Borsalino, det efter en anrik tillverkare av denna hattmodell. Kända användare av denna hatt var Al Capone, Frank Sinatra och Humphrey Bogart. En annan klassisk hattmodell är plommonstop, eller kubb. Det är en hatt för herrar med en rund, styv kulle. Hattypen ses som typisk brittisk. Sedan finns Trilbyhatt. Det var en hatt med ett smalt brätte. En tid sågs denna hatt som en rikemanshatt. En modell som påminner om både Trilbyhatten och fedoran är en homburghatt eller homburger. Det är en filthatt med en fåra mitt över kullen samt att den har ett styvt, något uppböjt brätte samt ett kantband, som ibland pyntades med en fjäder. Sedan finns det även flera andra hattmodeller som är värda att nämnas. Bland annat Stetsonhatten, halmhatten, Tyrolerhatten och Pork Pie.