Få ordning på pappren

0
52

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Ett kontor som är huller om buller är inte det trevligaste stället att jobba på, och ger definitivt inte tillräckligt med arbetsro om en större del av arbetstiden går åt till att leta rätt bland alla papper.

För att få bättre ordning på kontoret och öka arbetsron och trivseln är det viktigt att hålla ordning på alla papper som finns för att alla ska kunna veta på vilket ställe man hittar pappren man behöver just då.

Stämplar avgör vilka fakturor som är betalda

Vilka fakturor är betalda? Vilket datum har dokumentet ankommit? Vilket papper är originalet och vilket är kopian? En pappershög med osorterade dokument skapar lätt förvirring. Till all lycka kan man ta hjälp av stämplar som underlättar allt pappersarbete avsevärt.

En av de populäraste stämplarna till kontoret är utan tvekan datumstämpeln.

  • Stämplar med texten “kopia” och “betalt” är även väldigt praktiska på kontoret, och underlättar sorteringen av fakturor.
  • Det finns en mängd olika slags stämplar. En del har exempelvis ett mer ergonomiskt grepp som skonar axlarna och handlederna vid användning.
  • Man bör även tänka på att skaffa stämpelfärg och en stämpeldyna i samband med att man skaffar en stämpel för optimal användning.

Mappar och pärmar

När man väl fått ordning på ovan nämnda grejer är det dags för att placera pappren någonstans. Här kommer alltså mappar och pärmar väl till hands.

  • Det finns väldigt många olika slags mappar som kan vara bra att ha, vare sig det är gummibandsmappar, hängmappar eller kartongmappar. Att ha ett sådant lager tillgängligt på kontoret gör det väldigt mycket lättare för att kunna hålla ordning och reda på alla papper.
  • Pärmar finns i olika storlekar och färger, så där är det bara att välja och vraka beroende på ens egen smak och tycke. En del kontor kör på en simpel stil med exempelvis endast svarta pärmar, medan andra kanske vill ha lite mer färgkodade pärmar och kör därför med flera olika färger på pärmarna.

Etiketter

För att ordningen ska hållas på bästa sätt och för en bättre översikt är det viktigt att skriva vad varje mapp eller pärm innehåller.

  • Ryggetiketter som placeras på pärmen är ett utmärkt sätt att se vilka slags dokument pärmen innehåller.
  • Många etiketter är väldigt enkla och enfärgade, men det finns även färgade etiketter som kan komma väl till pass ifall man vill kategorisera och färgkoda vissa papper.
  • Många mappar och pärmar kommer med färdiga etiketter, men det kan också vara bra att ha ett lager extra etiketter.