Digitaliseringen och dess möjligheter

0
120

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Digitaliseringen spelar allt större roll i våra vardagsliv. Vilka möjligheter har den ledd till för oss som användare? Här kommer några intressanta punkter som även du kan reflektera över:

  • Idag kan du köpa allt på nätet, från kontorsmaterial till kläder, möbler och bilar.

  • Du kan beställa mat eller boka en resa utan att lämna vardagsrummet

  • Du kan utföra inbetalningar och uttag både från datorn och mobilen

  • Det går att kontakta människor världen över på enbart några sekunder

  • Kommunikationen är betydligt lättare och avsevärt mycket snabbare – det går inte att jämföra det gamla sättet att kommunicera på via brev och det nuvarande med mejl och meddelanden.

Listan kan göras hur lång som helst. Detta är enbart några faktorer som vi valt att ha med.

Digitaliseringens påverkan på vårt sociala liv

Internet har en oanad och stor påverkan på vårt sociala liv. Idag kan man allt oftare se människor som träffats för att ta en kopp kaffe ihop sittandes med sina mobiltelefoner. De pratar inte med varandra utan tar helst en bild på kaffekoppen och bullen de beställt in och postar den i olika sociala medier. Att vi helst pratar med varandra via chatt än i person har blivit ett intressant fenomen som många lägger märke till. Även om digitaliseringen har gett oss möjligheten att kontakta människor världen över och kunna hitta nya kontakter så har den även tagit bort en del av den mest traditionella och mänskliga kommunikationen.

Med andra ord är digitaliseringens påverkan på vårt sociala liv både positiv och negativ beroende på hur man ser på den och ens egen uppfattning.

Hur kommer digitaliseringen att utvecklas framöver?

Hur kommer digitaliseringen att utvecklas framöver? Vilka former kommer den att ta? Sanningen är att inte finns ett entydigt svar. Många menar att teknologierna kommer att ta allt större del av våra liv. Mobiltelefonerna kommer att ha allt flera funktioner och många tjänster kommer att tas över av maskiner. Hur blir det i verkligheten kan vi bara gissa oss fram.