Bra skäl att byta till LED-lysrör

0
235

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det finns många goda skäl att byta till LED-lysrör. Att byta till led lysrörsarmatur gör att du sparar pengar, du sparar tid och du sparar el. Sedan är det även bra för miljön att gå över till lysrörsarmatur led. Du kan använda den armatur du har redan nu, eller så köper du en helt ny lysrörsarmatur led. Lysrör i LED ger dig en bättre så väl som mer kostnadseffektiv belysning. Det eftersom du kan med hjälp av led sänka energiförbrukningen och det rejält. LED lysrör förbrukar i snitt cirka 60 % mindre än ett kvicksilverlysrör gör. Sedan håller de även bra mycket längre så du behöver inte byta dem lika ofta. Genom att använda en lysrörarmatur med LED-lysrör får du lika bra ljus som med de i kvicksilver. Dessutom bländar de inte och de är flimmerfria. Sedan finns det lysrör med olika sorters ljusflöden, eller lumen som det heter. Det gör att de kan möta olika behov som finns i olika lokaler.

Smart satsa på lysrörsarmatur med LED

Du kan som sagt välja att köpa en helt ny led lysrörsarmatur, eller så byter du bara ut ditt lysrör i den armatur du redan har. Om du har en armatur där det idag sitter ett vanligt kvicksilverlysrör så kan du med lätthet byta det till ett lysrör med LED. Sedan är det ju fördel med dessa lysrör att de är helt fria från kvicksilver, som inte är ett bra ämne! Om du byter till led lysrör så ger det även ett minskat koldioxidutsläpp. Det beror på att energiförbrukningen är lägre. Sedan så avger de även mindre värme. Det är ungefär 80 % av energin i ett led lysrör som omvandlas till ljus och resten till värme. Ser man till konventionella lysrör så är det tvärtom. Då är det mindre energi som går åt ljus och mer till värmen.