Bra saker att tänka på vid flytt

0
46

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När det är en flytt på gång, så är det ju en hel del att tänka på. Det både före, under och efter flytten. Det handlar om att göra en god planering samt även fundera på om det kan vara värt att ta in en flyttfirma Lund som hjälper dig, eller om du ska lösa det tillsammans med en hyrd kärra och ett par vänner. Fördelen att anlita en flyttfirma är förstås att du slipper bära tunga saker, samt att det går snabbare att få flytten genomförd.

Planera din packning

Att packa ner ett helt hem, det tar tid, så det kan vara en god idé att starta rätt tidigt med detta. Ett tips vi har är att du börjar med att rensa bland alla dina prylar. Det är onödigt att packa med det du inte behöver eller vill ha kvar. Så släng trasiga saker och sälj eller skänk annat du inte ska ha kvar.

Vissa saker kan packas tidigt. Som kläder och annat det inte är säsong för samt saker du inte använder dig av varje dag. Se även till att du har gott om många flyttkartonger! Det går nämligen alltid åt fler än vad du tror det ska göra! Märk upp alla lådorna då den är fylla. Det med vad som är i, eller vilket rum de ska till.

Vissa flyttfirmor har att de kan packa åt dig, eller att de lånar ut eller hyr ut lådor. Så ska du boka en flyttfirma Lund, kolla då med dem hur de gör.

Planera resten av flytten

I samband med en flytt så är det en del andra grejer du inte får missa att göra. Du har med all säkerhet olika abonnemang och avtal idag. Det kan vara bredband, telefoni, elavtal med mera. Kolla om de går att flytta med till nya bostaden eller om du måste säga upp dem och teckna nytt. Missa inte heller att flytta på din hemförsäkring.

Du ska även se till att göra flyttanmälan samt göra en adressändring. Båda dessa delar kan du göra direkt på nätet.

Planera även in hur själva flyttdagen ska gå till, det oavsett om du ska ha en flyttfirma i Lund, eller får hjälp med den av dina vänner. Det är ju viktigt att se till att det flyter på, så att du får flytten snabbt genomförd.

När flytten är klar, så är dessvärre inte du det! Det du har kvar att göra, det är dels att flyttstäda den gamla bostaden, dels se till att komma i ordning i din nya bostad. Du som vill slippa tänka på detta med att flyttstäda, du kan anlita hjälp! Vissa flyttfirmor har det som en tjänst, annars är det bara att anlita en lämplig städfirma som kan lösa det. Om du ändå ska göra din flyttstädning själv, se till att skaffa dig en bra checklista samt se till att ha kvar allt städmaterial du behöver ha för att städa ur den gamla bostaden på rätt sätt.