Auktoriserad översättare – För ärenden utomlands

0
371

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det finns, eller kommer att finnas, många tillfällen i våra liv då vi kommer att ha ärenden att uträtta utomlands. Allteftersom världen integreras alltmer och vi samtidigt rör oss alltmer så kommer vi vid en mängd olika tillfällen att hamna i situationer då vi behöver hjälp, dokument, tillstånd, resurser, arbete med mera i länder utanför Sverige. Vid dessa tillfällen så är det viktigt att kunna kommunicera på ett effektivt sätt så att de ärenden man planerar går helt enligt plan. Det finns nämligen väldigt många saker som kan gå fel när man ska kommunicera på främmande språk, även om man tror att man behärskar dessa språk så är det en sak att småprata lite men en helt annan sak att upprätta ett formellt kontrakt eller att ansöka om tillstånd hos en utländsk myndighet.

När kan det behövas en auktoriserad översättare

Det finns många tillfällen då man kan behöva en auktoriserad översättare för att överkomma de problem som språkbarriärer kan skapa. Några exempel på dylika situationer är:

  • Ansökan om arbete

  • Registrering av äktenskap

  • Kontrakt för lån av pengar

  • Inträde vid universitet

  • Registrering eller ansökan om uppehållstillstånd

  • Polisanmälan

  • Skadeanmälan till försäkringsbolag

Varför måste en översättare vara auktoriserad

Varför är det då viktigt att man har just en auktoriserad översättare för denna typ av ärenden? Räcker det inte med en vanlig översättare? Nej det gör inte alltid det. Det är nämligen så att en ”vanlig” översättning inte alltid godkänns vid en utländsk myndighet. Detta gäller faktiskt oftare än de flesta personer tror. Det kan också vara så att du inte kan försäkra dig för eventuella skador som kan uppkomma till följd av ett kontrakt om du inte har en auktoriserad översättare. Vidare är det förstås så att du säkert är intresserad av högsta möjliga kvalitet när du ska upprätta formella dokument.