Att leva och bo i hus du byggt själv

0
343

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att leva och bo i ett hus som man skapat själv. Det är dröm som många har och en fantastisk känsla. Svårt att beskriva för folk som inte gjort det själv – men ett egenbyggt hus är fantastiskt!

I denna text får du några tips om att bygga ditt eget hus och ett av de allra första stegen – att beställa en huskatalog.

Planeringen är en del av byggnationen

Att bygga hus handlar förutom själva byggandet lika mycket om planeringen, utförande och allt man lär sig på vägen. Också de misstag man gör – misstag som man måste gå igenom för att lära sig. En del av att bygga ett hus.

En huskatalog – det första steget

Ett första steg är att beställa en huskatalog för att få inspiration om olika typer av hus. Det är alltid lättare att börja med att få inspiration från något befintligt för att sedan anpassa huset till just ens egna preferenser.

Totalentreprenaden tar hand om arbetet

En vanlig väg att gå är att bygga nytt hus totalentreprenad. En totalentreprenad tar hand om hela arbetet åt dig och du har bara avtal med dem. De sköter kontakten med underleverantörer, fixar material samt att du får försäkringar ifall något skulle gå fel. Ett smidigt och enkelt sätt att få det drömhus som man önskar.

Förbered dig innan du tar kontakt med husleverantören

En sak som många missar är att förbereda sig – även om man använder sig av en totalentreprenad. Att bara kika i en huskatalog och peka på det hus man vill ha räcker inte. Det blir lättare för både dig och hustillverkaren om du är mer förberedd kring vilket hus du vill ha, kostnader och tidsplan.

Inte bara får du själv en bild av förväntningar och hur resultatet kan bli. Det blir också lättare för totalentreprenaden. Om du har önskemål som entreprenaden inte klarar av eller som kostar extra är det bättre att vara medveten om detta innan avtal skrivs på. Tydlighet och öppna kort minskar risken för framtida problem.