Att bära upp en keps

0
77

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Kepsen är ett av de mest omtyckta och använda tillbehören idag. Dess breda sortiment, coola tryck, välanpassade färger och helhetliga utseende kan ge mervärde för den som bär den.

Att ha en keps på sig är coolt, helt enkelt, speciellt om du väljer att köpa goorin bros keps med deras iögonfallande tryck på.

Idag bärs kepsar av olika anledningar. De är en vanlig accessoar för de som gillar att springa ute i den friska luften men är också ett tillbehör som tillhör skatekulturen.

Kepsen som ett socialt attribut

Ja, kepsen är en del av vissa subkulturer. Vilka menar vi då? Alla som lyssnar på rap eller hip hop brukar ha en speciell klädstil. Den stilen kompletteras i de allra flesta fall med en keps, helst med ett tryck på som visar ett budskap. Många väljer att ha på sig riktigt stora kepsar som skyddar öronen och faller lågt så att även ögonen inte är fullt synliga.

De som kör skate brukar också ha keps på sig. Att välja just den accessoaren betyder att man tillhör en viss social krets. Tillbehöret kan då beskrivas som ett välanvänt socialt attribut.

Kepsens historia

Hur länge har vi burit kepsar? De är kanske inte många som vet men kepsens historia började på 1950-talet. Det var de amerikanska basebollspelarna som brukade ha en keps på sig under sina matcher. Tack vare spelets popularitet ökade även intresset för denna ovanliga accessoar.

Kepsarnas storlek var lite annorlunda men under 80 och 90-talet ändrades dess design och de blev en aning större. I samband med hiphopkulturens frammarsch ökade kepsens betydelse för vissa kretsar. De flesta av oss kommer nog ihåg komediserien från 90-talet med Will Smith i huvudrollen. Ja, visst menar vi ”The Fresh Prince of Bel Air. Där hade skådespelaren på sig färgglada kepsar under varje avsnitt. Sedan dess har kepsarna fortsatt vara en omtyckt accessoar.