Allt för hemmet

0
203

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

”Hemmet betyder mycket” som Ikeas reklam lyder. Och man kan inte göra annat än hålla med. Att skapa en trivsam atmosfär i bostaden ligger i fokus hos de flesta svenskar. Hur gör man det egentligen? Genom att välja passande möblering, så klart. Här kommer nästa fråga rätt in. Vad anses som passande? Här är inte svaret entydigt. Många menar att en neutral inredning passar bra för de flesta hem. Neutral betyder oftast ljusa färger och rena linjer. Ja, det handlar om en klassisk nordisk stil, helt enkelt.

Inredning med stil

Att inreda hemmet med stil kan betyda lite olika saker. Tidigare pratade vi lite kort om det neutrala konceptet men sanningen är att möblering kan se ut på varierande sätt beroende på hur du själv vill att bostaden ska se ut.

En del gillar lite mörkare färger och tyngre möbler medans andra faller glatt för mer färgglada arrangemang där rött och grönt går ihop med en oväntad symbios. Varianterna är givetvis många och det är upp till var och en att bestämma hur hemmet ska se ut.

Modeflugor eller klassiker

Vissa inredningsstilar anses som klassiska medans andra betraktas som modeflugor. Återigen kommer den neutrala eller skandinaviska stilen med i bilden. Den är givetvis en klassiker, speciellt för oss som bor i Norden. En gammal, ädel engelsk stil med gröna skinnsoffor och robusta bokhyllor tillhör också klassikerna.

Vilka är modeflugorna då? Här är alternativen många. Vad sägs om svart sammet och gyllene detaljer? Eller rödmålade väggar med modern konst på? Ja, sådana typer av inredningar kan ses som modeflugor av vissa. Sanningen är att allt inom inredning tillhör det individuella och anpassas till de egna preferenserna och önskemålen. Något som anses allmänt klassiskt, kan verka tråkigt och blasé för någon enstaka person. Gränsen mellan klassiker och moderna lösningar suddas allt mer. Det blir intressant att se ifall koncepten ändras ännu mer i framtiden.