3 läxhjälpstips som kan ta ditt barns betyg till en ny nivå

0
222

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att strukturera upp studierna är värdefullt och otroligt givande för att nå ökade studieresultat – däremot kan det vara väldigt klurigt att hitta sin egen grej som funkar bäst för en själv. Utbildningsorganisationen Allakando ger därför tre givande tips som kan hjälpa ditt barn med plugget!

Läxhjälp med fokus på motivation och studieteknik

Allakando är Sveriges största utbildningsorganisation inom privatundervisning och läxhjälp.

De är främst störst med sin läxhjälp i Göteborg , Stockholm och Malmö – men de finns även i mindre städer och orter. De har över ett decennium av erfarenhet inom individuell läxhjälp och vet därför vad som hjälper för att lyckas bättre i skolan – en nyckel är lyckad studieteknik.

En bra studieteknik sätter inte bara en struktur för plugget – det stärker även motivationen som i sin tur får plugget att kännas enklare och roligare! Helt plötsligt känner elever att de har koll på vad som ska göras och hur det ska göras. Motivation är en otroligt viktig nyckel för att vi ska bli bättre, detta gäller inte bara i plugget utan även i allt annat vi gör. Nedan följer tre framgångsrika tips från Allakando som hjälpt tusentals elever med sina studier.

Stycka upp elefanten

Det första tipset är att stycka upp elefanten i flera delar – lära sig delarna först, för att sedan förstå helheten. Att lära sig allt på en gång är sällan en god idé, allt blir väldigt överflödigt och onödigt utmanande.

Inlärningsprocessen blir oftast mer effektiv när vi delar upp den i flera olika delar och lär oss en sak i taget för att sedan gå vidare till nästa. Det kan handla om att ta ett kapitel i taget eller en matteformel i taget. Det viktigaste är att innan du går vidare till nästa del, repetera den del du just lärt dig så att den verkligen sitter. När du gjort detta kan allt fokus sen läggas på nästa elefantdel. Detta tips gör att allt inte känns stort och svårt.

Variera inlärningen

Det andra tipset är att variera inlärningen vid pluggandet. Sikta på att involvera så många sinnen som möjligt! Här handlar det om att exempelvis studera på egen hand men också med andra i grupp.

I grupp får vi chansen att diskutera och ställa frågor till klasskompisarna, men även en möjlighet att själv dela sina kunskaper genom att förklara för andra. Att diskutera i grupp ger en möjlighet att lyssna på andra åsikter, tankar och perspektiv vilket i sin tur ger oss en bredare förståelse.

Att sitta själv är också viktigt. Du får chans att på egen hand tänka och reflektera kring det du pluggar in. Att ställa frågor till sig själv är väldigt givande! Ett annat tips är att läsa högt för sig själv, detta kan låta lite konstigt men det gör är att vi inte bara visualiserar texten, utan också hör den. Som sagt, involvera så många sinnen som möjligt!

Läxhjälp med en personlig studiecoach

Det tredje tipset är att våga ta hjälp av en studiecoach som kan hjälpa till med studiehjälp. Det är vanligt att elever inte känner ett tillräckligt stöd i skolan när det kommer till läxhjälp, därför kan exempelvis en privat mattelärare som ger mattehjälp göra stor skillnad.

En erfaren privatlärare har oftast goda ämneskunskaper inom flera olika områden – på flera olika nivåer. Detta gör att ditt barn kan få hjälp i allt från svenska till matematik.

Studiecoacherna är även utbildade i pedagogik med syftet att de ska kunna förmedla och förklara så att elever förstår. Att ta hjälp av en studiecoach betyder att allt fokus läggs på ditt utbildningsbehov. De är även väldigt bra på att motivera och stärka elevers självförtroende till sina studier, utöver detta är de experter på studieteknik och studieplanering.

Utbildningsorganisationen Allakando erbjuder personliga privatlärare i hela Sverige, inom flera olika ämnen och nivåer. De är experter på att lära ut och hjälpa elever nå toppresultat. De hjälper även elever inför nationella provet och högskoleprovet.